Patatesli Çıtır Tavuk Çubukları(Çocukların Favorisi) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Bu tanımı deneyen hiç pişman olmayacak o kadar lezzetli oluyo ki tavuk ve patatesin uyumuzu aslına bakarsan yemeği lezzetli yapmaya kâfi bence
favoriniz olacak.
- 2 i tavuk göğsü
- 1 tane patates (ister haşla iste köz olarak koy ben kozleyip koydum)
- 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
- 1 çay kaşığı ucuyla kimyon
- 1 çay kaşığı ucuyla pul biber
- 1 çay kaşığı ucuyla kırmızı toz biber
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
Bu tanımı deneyen hiç pişman olmayacak o kadar lezzetli oluyo ki tavuk ve patatesin uyumuzu aslına bakarsan yemeği lezzetli yapmaya kâfi bence
- ilk vakit içinderda patatesimizi fırına atalım közlesin haslıcaksanız soyup doğrayın o denli haşlansın.
- daha sonra tavuk göğsünü koyalım robottan geçirelim sarmısaklarıda atalım bide o denli robottan geçirelim.
- Derin kaba dökelim başka gereçleri de ekliyelim kaşıkla yeterlice karıştıralım.
- Sıvı yağı en son dökelim bi çeşit karıştıralım dolapta 30 dk bekletelim daha sonra patatesimiz olunca güzelce ezelim.
- Dolaptan çıkardığımız tavuk göğsüne ekliyelim uygunca karıştıralım geniş bir yagili kâgitdın yarısına boşaltalım başka tarafı da tavuk göğsünün üstüne kapatıp merdaneyle dikdörtgen biçiminde 2 cm kalınlığında açalım buzlukta 15 dk bekletelim.
- İstediğimiz boyutta keselim kızgın yağda gerili önlü kızartalım.
- Servis tabağına alalım üzerine ketçap mayonez gezdire bilirsiniz servise hazır