Patlıcan Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet uzun patlıcan
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3-4 kaşık galeta unu yada 2 adet ekmek rendesi
- Yoğun kıvama gelene dek mısır unu
- Yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanları rendeleyip suyunu sıkıyoruz.
- Patlıcanları rendeliyoruz.
- Soğanları yağda çeviriyoruz ,akabinde patlıcanları atıyoruz içine, 5 dk kadar sendiriyoruz.
- Harcımızı soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan harca ezdiğimiz sarımsakları, yumurtayı ve baharatları ekleyip harmanlıyoruz.
- Galeta ununu yada ekmek rendesini ek ediyoruz harmanlıyoruz.
- Hamur hala yumuşak kıvamda bu yüzden mısır unu ek ederek ağır bir kıvam elde ediyoruz.
- Harç yavaşça beyazımsı oluyor.
- Elimizi ıslatarak köfte haline getiriyoruz.
- Kızdırdığımız yağın içine atarak gerili önlü kızartıyoruz.
- Servis tabağına kağıt peçete sererek kızaran köftelerimizi alıyoruz.
- İster ketçap,mayonez, isterseniz sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.