Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 5 adet patlıcan
 - 1 adet kuru soğan
 - 1 adet domates
 - 1 yemek kaşığı domates salçası
 - Tuz, kırmızı biber, karabiber
 - Sıvıyağ
 - Üzerini geçecek biçimde su
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanlarımızı şerit şerit soyuyoruz ve küp halinde doğruyoruz.
 - Patlıcanları tuzlu suya ıslıyoruz.
 - Soğanımızı soyup küp küp doğruyoruz.
 - Tenceremize sıvı yağımızı alıyoruz doğradığımız soğanları içine atıyoruz.
 - Pembeleşinceye kadar kavuruyoruz suyunu sürdüğümüz patlıcanları da atıp kavuruyoruz.
 - Domatesi doğrayıp üzerine atıyoruz onla da biraz kavuruyoruz.
 - Salçasını baharatlarını ve tuzunu ekliyoruz.
 - Sıcak su koyuyoruz üzerini geçmeyecek biçimde denetimli bir biçimde pişiriyoruz. Afiyet olsun. ????