Patlıcanlı Et Tava Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım kg kuşbaşı doğranmış dana et
- 5 tane orta uzunluk patlıcan
- 5 tane biber
- 2 tane orta uzunluk domates
- 1.5 yemek kaşığı domates ve biber karışık salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Etler renk değiştirene kadar kendi suyunda çevrilir .
- Ardından üzerini kapatacak kadar soğuk su ve tuz orta ara karıştıracak formda kavrulmaya bırakılır.
- Bu esnada patlıcanlar alacalı soyulur 4 e bölünür ve küp küp doğranır kızgın yağda yavaşça kızartılır ,bir kağıt havlu üzerine konarak fazla yağı akıtılır.
- Biberler bölünmeden üç dört parmak eninde doğranır ve kızartılır.
- Aynı biçimde kağıt havlu üzerine konarak fazla yağı akıtılır.
- Domatesler oldukcata küçük olmayacak biçimde 8 e bölünür.
- Küçük bir kapta salça ılık suyla açılır hayli su katmadan yavaşça katı olacak biçimde.
- Pişen et, kızartılan patlıcan ve biber uygun fırın kabına alınır üzerine salçalı sos eklenerek 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.