Pavlova

Leila

Global Mod
Global Mod
Pavlova Tanımı İçin Malzemeler

Beze için;

  • 4 adet yumurta akı
  • 1 su bardağı şeker ( bardak ölçüsü 200ml )
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 paket vanilya
  • 2 çay kaşığı mısır nişastası
Üzeri için;

  • 1 paket sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Çilek
  • Pudra şekeri
Pavlova Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle yumurta aklarını köpük köpük olana dek çırpalım.
  2. sonrasındasında şekeri üçe bölelim ve kısım kısım ekleyelim, her seferinde yeterlice çırpalım.
  3. Limon suyunu ekleyelim ve tekrar çırpalım.
  4. Ardından vanilya ekleyelim, çırpalım ve son olarak mısır nişastasını da ekleyip çırpalım. Toplamda en az 20 dakika çırpmış olalım.
  5. Mikseri kaldırdığımızda kıvamı fotoğraflardaki üzere olmalı.
  6. Bezemizi yağlı kağıt serili fırın kabına koyalım ve kaşık ile fotoğraflardaki üzere hal verelim, ortası yavaşça çukur kalsın.
  7. 150 derecede önce ısıtılmış fırına alalım ve ısıyı 120 dereceye düşürelim. bu türlü 90 dakika pişmeye bırakalım.
  8. Bezemiz piştikten daha sonra fırını kapatalım ve kapağı aralayıp bir tahta kaşık koyalım bu türlü 1 saat kurumasını bekleyelim.
  9. Bu ortada kremamızı hazırlayalım. 1 paket kremanın içine 1 yemek kaşığı şeker ekleyip güzelce çırpalım.
  10. Çileklerimizi doğrayalım.
  11. Bezemizi fırından alalım ve üzerine kremamızı, çileklerimizi dökelim.
  12. İster üst katmanını kırarak içine dolduralım ister kırmadan direkt üzerine dökelim, tercih sizin.
  13. Üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun! Not: beze fazlaca naif ve kırılgan olduğu için epeyce nazik davranmalısınız :).
Pavlova Tanımı Fotoğraflı Yapılışı