Pekmezli Sağlıklı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 tane yumurta
- 1 çimdik tuz
- 1 su bardağı keçiboynuzu pekmezi
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Yarım çay fincanı süt
- Yarım çay fincanı su
- 1,5 avuç içi kadar çekilmiş ceviz içi
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1,5 su bardağı istediğiniz bir musli çeşidi (Ben kırmızı meyveli kullandım)
- 1,5 bardak tam buğday unu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım paket bitter çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtayı bir çimdik tuz ile çırpın, pekmezi, yağı ek edin, biraz çırptıktan daha sonra süt ve suyu ekleyip, yeterlice çırpın.
- Un, musli, üzüm, ceviz, kabartma tozu, vanilya ekleyip, karıştırın ve orta uzunluk borcami epey yavaşça zeytinyağı ile yağlayıp, karışımı döküp, üzerine çikolatayı gezdirin.
- 170 derece Alt üst ayar fırında 25dk. pişirin kurdan pak cıkıyorsa fırından alın. Afiyet olsun.