Peynirli Baklava

Leila

Global Mod
Global Mod
Peynirli Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 pk baklava yufkası
  • 250 gram tereyağı
  • 500 gram tuzsuz peynir
  • Şerbeti için;
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1-2 damla limon
Peynirli Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel yapmamız gereken şey tereyağımızı eritmek. Eritirken üzerinde oluşan beyaz köpükleri almayı unutmayalım.
  2. Diğer yandan fırın tepsimizi yağlıyoruz akabinde baklava yufkalarımızı tek tek yağlayıp üst üste gelecek biçimde diziyoruz. ( benim baklava yufkam ortalama 44 yaprak ) bu yüzden ben yirmi ikinci katına peyniri ufalayıp koydum.
  3. sonrasındasında kalan yufkalarımı da tek tek yağlayıp baklavamı hazır hale getirdim.
  4. En son yufkam da bittikten daha sonra kalan tereyağını üzerine güzelce gezdirdim.
  5. Dilimleyip 180 derecede fırına atabilirsiniz. ( ben gündüz yaptım tatlımı akşam konuklarım için dolaba koydum konuğum gelince de fırına attım zira bu tatlı sıcak servis ediliyor )
  6. Şerbetini de belirttiğim ölçüde evvelinde hazırladım, tatlımı fırından çıkardığım üzere şerbetimi buluşturdum. Cosssss cossss sesleri ve mis kokusuyla afiyet olsun ????.
Peynirli Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı