Peynirli Otlu Tuzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1.5 su bardağı buğday unu
- 1 su bardağından 2 parmak az mısır unu
- 1 kabartma tozu
- 1 çay kaşığının üçte biri kadar karbonat
- 1.5 su bardağı peynir (lor-beyaz peynir)
- 1 çay bardağı doğranmış zeytin
- 3 kırmızı biber
- Yarım demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz (Peynirin tuzuna bakılırsa ayarlanabilir)
- 1 tutam şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- Kırmızı biber ve zeytinler küçük küçük doğranır. Dereotu ince ince kıyılır, peynir kalıp peynirse çatalla ezilir.
- Yumurtaların beyazı tuz ve bir tutam şekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpılır, sonrasındasında sarıları da eklenerek 5 dk boyunca çırpılır.
- Zeytinyağı, yoğurt ve süt eklenerek düzgünce karıştırılır.
- Buğday ve mısır unları elenerek eklenir. Şayet kâfi gelmezse buğday ununu arttırabilirsiniz.
- Not: buğday ve mısır unları içinde 2/1 oranı var. Yani iki kaşık buğday eklerseniz bir kaşık mısır unu ekleyebilirsiniz.
- Kabartma tozu ve karbonat eklenir.
- Peynir, dereotu, kırmızı biber ve zeytinler eklenir.
- Baton kek kalıbı yağlanıp unlanarak kek dökülür.
- 170 derece, evvelinde ısıtılmış fırında denetimli bir biçimde pişirilir. Birinci 20 dk fırının kapağını açmayın daha sonrasında kürdan yahut çatalla denetim edebilirsiniz.