Peynirli Zeytinli Tuzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı köy mısır unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet yeşil kapya biber
- 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
- Yarım su bardağı doğranmış siyah zeytin
- Yarım su bardağı mısır
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- 1 tutam ince kıyılmış dereotu
- Tereyağı ve susam
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta, toz şeker, süt ve sıvı yağı derin bir kaba alarak çırpalım.
- Un, mısır unu, kabartma tozu ve tuz ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- İnce ince doğranmış dereotu, maydanoz, küçük küçük doğranmış biberleri, beyaz peynir, zeytin ve mısır ek ederek karıştıralım.
- Baton kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp kek harcını dökelim. Üzerine susam serpelim.
- Önceden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 50 dakika denetimli olarak pişirelim.
- Pişirme müddeti fırına göre değişebilir.
- Kürdan testi yaparak pişme kıvamını denetim edelim ve fırından alalım.
- hafifçe soğuduktan daha sonra dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.