Peynirli Zeytinli Tuzlu Kek

Leila

Global Mod
Global Mod
Peynirli Zeytinli Tuzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı köy mısır unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet yeşil kapya biber
  • 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
  • Yarım su bardağı doğranmış siyah zeytin
  • Yarım su bardağı mısır
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tutam ince kıyılmış dereotu
Kalıbı için;

  • Tereyağı ve susam
Peynirli Zeytinli Tuzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta, toz şeker, süt ve sıvı yağı derin bir kaba alarak çırpalım.
  2. Un, mısır unu, kabartma tozu ve tuz ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  3. İnce ince doğranmış dereotu, maydanoz, küçük küçük doğranmış biberleri, beyaz peynir, zeytin ve mısır ek ederek karıştıralım.
  4. Baton kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp kek harcını dökelim. Üzerine susam serpelim.
  5. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 50 dakika denetimli olarak pişirelim.
  6. Pişirme müddeti fırına göre değişebilir.
  7. Kürdan testi yaparak pişme kıvamını denetim edelim ve fırından alalım.
  8. hafifçe soğuduktan daha sonra dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.
Peynirli Zeytinli Tuzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı