Pilavın Yanında Az Materyalli Kıymalı (Güveç) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 1 adet patlıcan
 - 1 adet kabak
 - 20 tane kadar yeşil fasulye
 - 1 orta uzunluk kuru soğan
 - 1oo gram yemeklik kıyma
 - 1 yemek kaşığı salca
 - 1 çay bardağının yarısı sıvı yağ
 - 6 diş sarımsak
 - 1 orta uzunluk patates
 - 1 orta uzunluk domates
 - 2 adet yeşil biber
 - 2 adet kapya biber
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 çay kaşığı kimyon
 - 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 - 1 çay kaşığı kekik
 - 2.5 su bardağı sıcak su
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün mazemeleri yıkayıp dilek ettığiniz biçimde doğrayıp güveç kabın içersine alalım.
 - Üzerine sıvı yağ salçayı ek edip ocağa alalım.
 - Üzerine kaynar su koyup evvel kaynayana kadar süratli ateşte kaynadıktan daha sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım.
 - Yemek pişdikten daha sonra kesinlikle kapağı kapalı bir biçimde 15 dakika kadar bekletelim.
 - Yemeği pilav yahut makarnayla servis yapabilirsiniz afiyet olsun.