Pırasa Graten Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- 1-2 adet pırasa
 - 1 adet havuç
 - 1 adet patates
 - 1 adet kabak
 - 3 yemek kaşığı mısır unu
 - Yarım paket krema (yoksa süt)
 - Zeytinyağ tuz karabiber
 
- Kaşar yahut mozerella
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Pırasaları küçük küçük doğrayıp güzelce yıkayalım.
 - Havuç ,kabak ve patatesi rendeleyip sularını sıkalım.
 - Tencerede zeytinyağı ısıtıp evvel patates ve havucu 5 dakika kavuralım ve akabinde pırasa havuç ve kabağı ekleyip kendini salana kadar kavurmaya devam edelim.
 - Kavrulan zerzevatları fırın kabına dökelim.
 - Krema ve mısır ununu ekleyip güzelce karıştıralım.
 - 200 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika daha pişirip rendelenmiş peyniri dökelim .
 - Peynir kızarınca fırından alıp servis edelim. (soğukta şahane oluyor ).