Pırasa Kavurması Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 kol pırasa
- 1 adet kapya biber
- 2 adet havuç
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- Süzme yoğurt
- Yarım kaşık tereyağı
- Yarım kaşık sıvı yağ
- Salça
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanları doğrayıp tavamıza alalım.
- Üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ek edip biraz solduralım.
- sonrasındasında doğradığımız pırasa,sarımsak,biberi de ekleyip biraz daha geçirelim.
- Havucu rendeleyip ek edelim. Hepsini güzelce kavuralım.
- Pişen yemeği ılıdıktan daha sonra üzerine sarımsaklı yoğurt döküp salçalı sosumuzu dökelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.