Pırasa Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 4-5 adet pırasa
- 3-4 adet havuç
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- 5-6 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2,5 su bardağı sıcak su
Not EkleTanımı Yazdır
- Pırasaları ve havuçları orta büyüklükte ve kalınlıkta doğrayın.
- Tencereye sıvıyağını dökün. Yağ ısındıktan daha sonra başta havuçları ek edin, yaklaşık 10 dk havuçları kavurun.
- Akabinde salçayı ek edin ve devam kavurun salçada güzelce kavrulduktan daha sonra pırasayı ek edin ve karıştırın.
- Son olarak tuz, pirinç ek edin ve suyunu koyun karıştırıp, kapağını kapatın.
- Orta ateşte pirinçler pişene kadar pişirin. Limon ile servis edin afiyet olsun.