Pirinçli Ispanak Yemeği (Kavurması) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Pirinçli Ispanak Yemeği (Kavurması) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 bağ ıspanak ( 750 gram )
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı sıcak su
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye zeytinyağını dökelim.
- Kuru soğanı hilal halinde doğrayıp içine atalım.
- Karıştırıp yavaşça pembeleşince evvelde yıkayıp süzdüğümüz ıspanakları ek edip tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika ıspanaklar sönene kadar pişirelim.
- ondan sonrasında pirinç, tuz ,sıcak su ve toz biberi ( ben salça yerine toz biber kullanmayı tercih ediyorum ıspanağın tadı daha lezzetli oluyor )
- Kapağını kapatıp orta ara karıştırıp pirinçler pişene kadar kısık ateşte 25 dakikaya yakın pişirelim Deniyeceklere şimdiden afiyet olsun ????
Pirinçli Ispanak Yemeği (Kavurması) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı