Pişmeyen Çikolatalı Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
Not EkleTarifi Yazdır
Tabanı için;
- 1 paket yulaflı bisküvi
- 3 kaşık katı yağ
- 1 paket labne
- Yarım paket krema
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 80g çikolata
- Çikolata sosu
- Yarım paket krema
- 80g bitter çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Malzemeleri 20 cm ayarlanabilir kelepçeli kalıp için uygun oluyor.
- Başlamadan evvel bir kabı buzluğa koyalım, kremayı çırpmak için kullanacağız.
- Tabanı hazırlayalım bisküviyi rondodan çekelim erittiğimiz katıyağ ekleyelim. Kelepçeli kalıbımızın altına yağlı kağıt serelim.
- Bisküvi karışımını yayalım ve bardak ile düzeltelim. Buzdolabına koyalım.
- Peynirli krema için birinci başta çikolatayı benmari yolu eritip soğumaya bırakalım. Labnenin suyunu süzüp, pudra şekerini ekleyip mikserle çırpalım.
- Erittiğimiz çikolatayı ekleyelim karıştıralım. Buzlukta beklettiğimiz kabı alıp yarım paket kremayı mikserle çırpalım ve katı bir kıvama gelene kadar.
- sonrasındasında kremayı labneli karışıma ekleyip, karıştıralım. Buzdolabında beklettiğimiz tabanın üzerine bu karışımı ekleyip düzeltelim. Bir saat bekletelim buz dolabında.
- Üst çikolata sosu yani ganaj için; yarım paket kremayı ısıtalım kaynamamasına dikkat edelim. Çikolatayı ekleyip, karıştıralım, soğumaya bırakalım. Oda sıcaklığına gelince üzerine dökelim pastamızın. 4-5 saat bekleyip servis yapalım. Afiyet olsun.