Pofuduk Kek

Leila

Global Mod
Global Mod
Pofuduk Kek Tanımı İçin Malzemeler

1 . hamur için ;

  • 4 adet yumurtanın beyazı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 adet vanilin
  • 1 adet kabartma tozu
2 . hamur için;

  • 4 adet yumurtanın sarısı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Pofuduk Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurtaların sarısını ve beyazını başka kaplara ayırıyoruz, beyazını şekeri ilave ederek krem şanti kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  2. Sırayla 1 bardak sıvı yağı 1 bardak ılık sütü ,vanilin de ek ederek çırpıyoruz.
  3. ondan sonrasındasında alabildiğince unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Bu hamurumuzu bir kenara alıp öbür kek hamurunu hazırlayalım .
  5. Aynı biçimde yumurta sarılarını ve 1 çay bardağı şekeri çırpalım ondan sonrasındasında birebir biçimde sütü, sıvı yağı ve tarçını ekleyelim.
  6. Çırptıktan daha sonra unu ve başka kabartma tozunu ekleyelim karıştıralım .
  7. Kalıbımızı margarinle yağlayın ve birinci vakit içinderda hazırladığımız hamurun bir kısmını kalıba dökelim.
  8. Tarçınlı hamurun tamamını döküp kalan hamuruda onun üzerine dökelim .
  9. 180 derece fırında 1 saat kadar pişirelim, şimdiden afiyet şeker olsun ????.
Pofuduk Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı