Pofuduk Kek Tanımı İçin Malzemeler
1 . hamur için ;
Not EkleTarifi Yazdır
1 . hamur için ;
- 4 adet yumurtanın beyazı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 adet vanilin
- 1 adet kabartma tozu
- 4 adet yumurtanın sarısı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 adet kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaların sarısını ve beyazını başka kaplara ayırıyoruz, beyazını şekeri ilave ederek krem şanti kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Sırayla 1 bardak sıvı yağı 1 bardak ılık sütü ,vanilin de ek ederek çırpıyoruz.
- ondan sonrasındasında alabildiğince unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz.
- Bu hamurumuzu bir kenara alıp öbür kek hamurunu hazırlayalım .
- Aynı biçimde yumurta sarılarını ve 1 çay bardağı şekeri çırpalım ondan sonrasındasında birebir biçimde sütü, sıvı yağı ve tarçını ekleyelim.
- Çırptıktan daha sonra unu ve başka kabartma tozunu ekleyelim karıştıralım .
- Kalıbımızı margarinle yağlayın ve birinci vakit içinderda hazırladığımız hamurun bir kısmını kalıba dökelim.
- Tarçınlı hamurun tamamını döküp kalan hamuruda onun üzerine dökelim .
- 180 derece fırında 1 saat kadar pişirelim, şimdiden afiyet şeker olsun ????.