Porsiyonluk Küçük Rulo Pasta

Leila

Global Mod
Global Mod
Porsiyonluk Küçük Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Aralarına ve kaplaması için

  • 1 paket oetker vanilya pasta kreması
  • 2-3 adet muz
  • Küçük 1 kase ile çilek
Porsiyonluk Küçük Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle pasta kremasını gerisindeki ölçüye bakılırsa süt ile mikserde çırpalım dolaba alalım.
  2. Kekimiz için yumurta sarıları ve aklarını ayıralım.
  3. Aklarını bembeyaz traş köpük olana denk çırpalım.
  4. Sarıları için şekeri ekleyip rengi açık renk olana denk mikserle çırpalım.
  5. Un, nişasta, vanilya ,kabartma tozu karşımı eleyerek çırptığımız sarıların üzerine alalım çırpalım.
  6. En son olarak yumurta aklarını yavaş yavaş dökerek spatula ile yavaşça hafifçe karıştırarak sönmeden yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dökelim.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20 -25 dk pişirelim.
  8. Pişen kekimizi öteki yağlı kağıt üzerine zıt çevrilir.
  9. Sıcakken rulo yapılır soğuduktan daha sonra rulo açılır.
  10. 10 eşit kesime bölünür kremadan sürülür.
  11. Muz çilek damla çikolata istediğiniz meyve kullanarak rulo yapabilirsiniz.
  12. Üzerine kalan kremadan sürüp kaplayabilirsiniz ister yalnızca içine sürüp üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz
  13. Meyve ile süsleyebilirsiniz 2-3 saat dinlenen ikramlık rulo pastalarımız servise hazırdır. Herkese afiyet olsun ????.
Porsiyonluk Küçük Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı