Porsiyonluk Küçük Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket oetker vanilya pasta kreması
- 2-3 adet muz
- Küçük 1 kase ile çilek
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pasta kremasını gerisindeki ölçüye bakılırsa süt ile mikserde çırpalım dolaba alalım.
- Kekimiz için yumurta sarıları ve aklarını ayıralım.
- Aklarını bembeyaz traş köpük olana denk çırpalım.
- Sarıları için şekeri ekleyip rengi açık renk olana denk mikserle çırpalım.
- Un, nişasta, vanilya ,kabartma tozu karşımı eleyerek çırptığımız sarıların üzerine alalım çırpalım.
- En son olarak yumurta aklarını yavaş yavaş dökerek spatula ile yavaşça hafifçe karıştırarak sönmeden yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dökelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20 -25 dk pişirelim.
- Pişen kekimizi öteki yağlı kağıt üzerine zıt çevrilir.
- Sıcakken rulo yapılır soğuduktan daha sonra rulo açılır.
- 10 eşit kesime bölünür kremadan sürülür.
- Muz çilek damla çikolata istediğiniz meyve kullanarak rulo yapabilirsiniz.
- Üzerine kalan kremadan sürüp kaplayabilirsiniz ister yalnızca içine sürüp üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz
- Meyve ile süsleyebilirsiniz 2-3 saat dinlenen ikramlık rulo pastalarımız servise hazırdır. Herkese afiyet olsun ????.