Portakal Kabuklu Sütlaç Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 adet mandalina
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
Not EkleTanımı Yazdır
- Yıkadığımız pirinci lapa olana kadar haşlıyoruz.
- Sütün tamamını ekliyoruz kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan daha sonra beş dakika daha kaynatıyoruz.
- 1 su bardağı şekeri ve portakal kabuklarını ek edip, kaynayınca beş dakika daha kaynatıyoruz.
- Nişastayı 1 çay bardağı suda eritiyoruz ve yavaş yavaş karıştırarak ekliyoruz.
- 1-2 dakika daha kaynatıp kaselere alıyoruz.