Portakal Soslu Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
Not EkleTarifi Yazdır
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 750 gram quark (sadece labne ile yapabilirsiniz)
- 1 paket labne
- 1 paket sıvı krema
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı portakal suyu
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- Çilek,isteğe göre çiçek
Not EkleTarifi Yazdır
- Bisküvileri rondodan geçiriyoruz, tereyağını eritip üzerine döküyoruz karıştırıyoruz.
- Kalıbımıza döküp, düzeltiyoruz.
- Kreması için; gereçleri bir kaba alıyoruz, mikserle ya da çırpma teliyle karıştırıyoruz.
- Kalıbımıza döküyoruz, aluminyum folie ile kalıbın etrafını sarıyoruz, fırının altına borcamda su koyuyoruz, üzerinin yanmaması için.
- 170 derece fırında 55 dakika pişiriyoruz.
- Piştikten daha sonra bir saate yakın fırın kapağı açık biçimde ortasında bırakıyoruz.
- sonrasındasında çıkarıp, soğumaya bırakıyoruz.
- Sosu için materyalleri tencereye alıp güzelce karıştırıyoruz.
- Yoğunlaşınca ocaktan alıyoruz, birinci sıcağı çıktığında kalıbımızın üzerine döküyoru.
- 3-4 saat en az dolapta dinlendirip,kalıptan çıkarabilirsiniz.
- İsteğe nazaran süsleyip servis edebilirsiniz, deneyeceklere afiyet olsun