Portakallı Cheesecake Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 500 gr kwark Türkiye için kaymaklı yoğurt
- 250 gr labne (yağlı sürme peynir
- 200 ml krema
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya şekeri
- 1,5 paket burçak bisküvi (petibör de olabilir)
- 20 gr tereyağ
- 2 adet büyük portakal suyu (2 su bardağı)
- 1 çay bardağı şeker (not; portakal tatlı ise yarım çay bardağı şeker)
- 2 yemek kaşığı nişasta
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda alt tabanı hazırlıyoruz ,kelepçeli kabımızın altına yağlı kağıt yerleştirip kenarını 2 -3 kat alüminyum foli ile kaplıyoruz.
- Tereyağını eritip robottan çekmiş olduğumuz bisküvi ile yeterlice karıştırıyoruz.
- Kaşıkla güzelce yerleştiriyoruz kalıbımıza .
- ondan sonrasında birinci kwarkı çukur bir kaba alıyoruz, üzerine labne peynirini ve kremayı ek ediyoruz ve çırpıcı ile karıştırıyoruz .
- daha sonra un ve nişastayı ek ediyoruz topaklanma kalmayana kadar karıştırıyoruz.
- En son vanilya şekeri ve yumurtaları tek tek ilave ederek karıştırıp kalıbımıza döküyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 160 derecelik fırına destekli bir kap ile bir kenarına su koyup yaklaşık 50 dk pişiriyoruz .
- Fırının kapağı yavaşça açık olarakta ortasında 1 saat bekletiyoruz.
- Portakalı sosunu hazırlıyoruz portakalların suyunu sıkıp üzerine şekerini ilave ediyoruz .
- Nişastayı da ek edip kaynamaya yakın ocaktan alıyoruz .
- Soğumuş olan cheescakemizin üzerine soğuk olan portakallı sosuda döküp bir gece buzdolabında bekletip isteğe nazaran süsleyip servis edebilirsiniz afiyet şifa olsun.