Portakallı Enginar Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 adet enginar
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 orta uzunluk patates
- 1 orta uzunluk havuç
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1 yemek kaşığı un
- 1 küp şeker
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye alınan zeytinyağında yemeklik doğranan soğan kavrulur, daha sonra sırayla küp doğranan patates ve havuç eklenir; kavurmaya devam edilir.
- 4’e 5’e kestiğimiz enginarları da ek ettikten daha sonra un, şeker ve tuz eklenir, biraz daha kavrulur.
- Portakal suyu ek edilip, kısık ateşte 30-40 dakika pişmeye bırakılır (Enginara bağlı olarak pişme gecikirse sıcak su eği yapılır)
- Pişen yemek soğumaya bırakılır, zeytinyağı gezdirilerek servis edilir. Afiyet olsun….