Portakallı Haşhaşlı Revani

Leila

Global Mod
Global Mod
Portakallı Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım çay bardağı mavi haşhaş
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakalın kabuğu
  • Yarım portakalın suyu
Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2-3 damla limon suyu
Üzeri için;

  • 2 poşet kremşanti
  • 1.5 su bardağı soğuk süt
Portakallı Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri alıp, çırpalım. Akabinde sütü, sıvı yağını, portakal kabuğu rendesini ve suyunu ekleyerek çırpmaya devam edelim. İrmik, un, haşhaş, kabartma tozu ve vanilyayı ek ederek son kere çırpalım.
  2. Yağlanmış borcama kek hamurunu dökelim. Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 35-40 dk pişirelim.
  3. Şerbeti için tencereye toz şeker ve suyu alarak karıştıralım 1-2 dk kaynadıktan daha sonra limon suyunu ekleyip ocağın altını kapatalım. Soğuyan keke birinci sıcaklığı çıkan şerbetimizi gezdirelim.
  4. Şerbet düzgünce çektikten daha sonra evvelinde çırparak dolapta beklettiğimiz kremşantiyi kekin üzerine yayalım, revanimizi dilimledikten daha sonra dilediğimiz biçimde süsleyip servis edelim. Afiyet olsun.
Portakallı Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı