Portakallı Kek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Portakal kabuğu rendesi
- 3 su bardağı un
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda yumurta ve şekeri karıştırıyoruz.
- Homojen bir kıvam aldıktan daha sonra sıvı gereçleri ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz , son olarakta kuru materyalleri eleyerek ekleyip karıştırıyoruz.
- Yağlamış olduğumuz fırın tepsimize kek harcını döküyoruz.(Ben üzerine damla çikolata serptim siz istediğiniz üzere yapabilirsiniz.)
- Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkarmadan evvel kesinlikle kürdan testi yapıyoruz, yapacaklara şimdiden afiyet olsun.