Portakallı Kereviz Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet orta uzunluk kereviz
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı kadar haşlanmış nohut
- 2 adet sıkılmış portakal suyu (1 su bardağı)
- Yarım limon suyu
- 2 kesme şeker
- Zeytinyağı
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Zeytinyağını tencereye alın doğradığınız soğanları ekleyin.
- Ardından havuçları soyup imce uzun doğrayın, sarımsağı, soğanları ekleyin ve kavurun.
- Kerevizi de soyun biraz iri küp biçiminde doğrayın ve limonlu suda bekletin.
- Patatesleri de soyup doğradıktan daha sonra öbür materyallere ekleyin.
- Son olarak ta kerevizleri limonlu sudan süzün onu da tencereye ekleyin.
- Tuz, şeker ve sıkılmış portakal suyunu ve 2 su bardağı suyu da ekleyip kısık ateşte sebzeler yumuşana kadar pişirin.
- Ilık yada soğuk servis yapmadan evvel kereviz yaprağı doğrayıp yemeğe ekleyin ve afiyet olsun efendim