Pratik Baklava

Leila

Global Mod
Global Mod
Pratik Baklava Tanımı İçin Materyaller

Şerbeti için;

  • 3.5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu
Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çindik tuz
  • 1 su bardağı nişasta
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ceviz
Pratik Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Şerbetin üretimi.Tencereye 3. 5 su bardağı şekeri 4 su bardağı suyu ek ederek orta ateşte kaynatıyoruz.
  2. Kaynamaya başladıktan daha sonra limon suyunu da ekliyoruz ve 5 dk kısık ateşte kaynatıyoruz.
  3. Hamurun üretimi;Yumurtayı, sürü, sıvı yağı nı, sirke,tuz, nişasta ve unu yoğurma kabına ekleyip göğüs kulağı kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
  4. Hamurumuz kıvam aldıktan daha sonra cevizlerimizi hamurun üstüne dökerek hamuru yoğuruyoruz.
  5. Hazır hale gelen hamuru bir tepsiye her yere eşit biçimde dağıtarak yayıyoruz.
  6. 175 derecede 45-50 dk denetimli bir biçimde pişiriyoruz.
  7. Piştikten daha sonra baklava birinci sıcaklığını bıraktıktan daha sonra soğumuş şerbeti yavaş yavaş üstünde gezdiriyoruz.Afiyet olsun. ????
Pratik Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı