Pratik Ve Hoş Lor Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 1 yemek kaşığı tereyağ
 - 1 çay bardağı süt
 - 1 çay bardağı su
 - 1 çay bardağı şeker
 - 1 su bardağı un
 - 1 çay bardağı irmik
 - 1 su bardağı tuzsuz lor peyniri
 - 1’er paket kabartma tozu, vanilya
 
- 3,5 su bardağı su
 - 3,5 su bardağı şeker
 - Birkaç damla limon suyu
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Geniş bir tencereyi ocağa alıyoruz. Tereyağ, su ve sütü ekleyip, karıştırıyoruz. Akabinde şekeri de ekleyip, eriyene kadar karıştırıyoruz.
 - İrmik ve unu ekleyip kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Kabartma tozu ve vanilyayı da ekledikten daha sonra ocaktan alıyoruz.
 - Lor peynirini ekleyip bütün hamurla yavaşça karıştırarak harmanlıyoruz. Hamuru krema torbasına alıp duy ucuyla hal vererek sıkıyoruz.
 - Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
 - Şerbeti için şeker ve suyu ocağa alıp, kaynatıyoruz. Kaynadıktan daha sonra limon damlatıp, 5 dk daha kaynatıp, altını kapatıyoruz.
 - Fırından çıkan tatlıları borcama yerleştiriyoruz. Sıcak tatlıya sıcak şerbeti dökerek dinlenmeye bırakıyoruz.
 - Dolapta dinlendikten daha sonra üzerine hindistan cevizi serperek servise hazır hale getiriyoruz. Tanımımı deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.