Profiterol

Leila

Global Mod
Global Mod
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için

  • 2 su bardağından biraz fazla su
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı un
  • 2 paket vanilin
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • Çimdik tuz
  • 4 adet yumurta
Krema için

  • 3 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 kutu krema
Çikolata sos

  • 4 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 buçuk yemek kaşığı nişasta
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 100 gram çikolata
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamur için,su, tuz, şeker ve tereyağını tencereye alalım.
  2. Kaynayınca unu ekleyelim ve 2-3 dk yeterlice karıştırıp hamur hale getirelim.
  3. ondan sonrasında hamuru bir kaba alalım yumurtaları tek tek ekleyerek çırpalım.
  4. Vanilin de ekleyelim çırpalım
  5. Hamuru sıkma torbasına alalım ve yağlı kağıt serili tepsiye küçük küçük sıkalım.
  6. Hamurların sivri uçlarını suyla düzleyelim.
  7. 150 derece evvelinde ısıtılmış fırında 1 saat pişirelim.
  8. Krema için,kutu krema, tereyağ ve vanilin hariç tüm malzemeyi tencereye alalım.
  9. Pişince tereyağ ve vanilin ekleyelim kapatalım.
  10. Streç sarıp soğumaya bırakalım.
  11. Krema soğuyunca kutu kremayı ekleyelim ve çırpalım.
  12. Çikolata sos,çikolata, vanilin ve tereyağ hariç malzemeyi tencereye alıp pişirelim.
  13. Altını kapatalım ve çikolata ile tereyağını ekleyerek soğumaya bırakalım.
  14. Soğuyan profiterollerin içine kremayı sıkma torbası ile dolduralım. Dilerseniz profiterolleri ortadan kesip kremayı doldurup kapatadabilirsiniz.
  15. sonrasındasında üzerine çikolata sosu dökelim.
  16. En az 5-6 saat dolapta dinlenmesini tavsiye ederim.
  17. Üzerlerini dilediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı