Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için
- 2 su bardağından biraz fazla su
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 2 su bardağı un
- 2 paket vanilin
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- Çimdik tuz
- 4 adet yumurta
- 3 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından 2 parmak eksik nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 kutu krema
- 4 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 buçuk yemek kaşığı nişasta
- 2 dolu yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 100 gram çikolata
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için,su, tuz, şeker ve tereyağını tencereye alalım.
- Kaynayınca unu ekleyelim ve 2-3 dk yeterlice karıştırıp hamur hale getirelim.
- ondan sonrasında hamuru bir kaba alalım yumurtaları tek tek ekleyerek çırpalım.
- Vanilin de ekleyelim çırpalım
- Hamuru sıkma torbasına alalım ve yağlı kağıt serili tepsiye küçük küçük sıkalım.
- Hamurların sivri uçlarını suyla düzleyelim.
- 150 derece evvelinde ısıtılmış fırında 1 saat pişirelim.
- Krema için,kutu krema, tereyağ ve vanilin hariç tüm malzemeyi tencereye alalım.
- Pişince tereyağ ve vanilin ekleyelim kapatalım.
- Streç sarıp soğumaya bırakalım.
- Krema soğuyunca kutu kremayı ekleyelim ve çırpalım.
- Çikolata sos,çikolata, vanilin ve tereyağ hariç malzemeyi tencereye alıp pişirelim.
- Altını kapatalım ve çikolata ile tereyağını ekleyerek soğumaya bırakalım.
- Soğuyan profiterollerin içine kremayı sıkma torbası ile dolduralım. Dilerseniz profiterolleri ortadan kesip kremayı doldurup kapatadabilirsiniz.
- sonrasındasında üzerine çikolata sosu dökelim.
- En az 5-6 saat dolapta dinlenmesini tavsiye ederim.
- Üzerlerini dilediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.