Radyocu Hazım Özsu cinayetine ağırlaştırılmış müebbet

Samuag

New member
Bursa’da radyo yayını yapan Hazım Özsu’nun katiline ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezası verildi.

Olay, geçen yıl mart ayında Osmangazi ilçesi, Altınova Mahallesi, Yolgör Sokak’ta meydana geldi. Halil Nalçacı(45), mahallî bir radyoda dini içerikli program yapan Hazım Özsu’nun(46) ablasıyla bir arada yaşadığı meskene gitti.

Kapıyı, Özsu’nun ablası açtı. Halil Nalçacı, Hazım Özsu ile görüşmek istediğini söylemiş oldu.

Konutun dış kapısına çıkan Özsu, Nalçacı tarafınca tabancayla vuruldu. Yaralı biçimde kapıyı kapatan Hazık Özsu kanlar ortasında yere yığıldı, saldırgan ise kaçtı. Çağırılan ambulansla Çekirge Devlet Hastanesi kaldırılan Hazım Özsu kurtarılamadı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Ofis Amirliği takımlarının yaptığı çalışmayla Halil Nalçacı fazlaca sayıda güvenlik kamerası imajından yola çıkılıp 6 gün daha sonra Yıldırım Mahallesi’ndeki konutunda yakalandı.

TUTUKLANDI

Tabirinde Hazım Özsu’yu radyodaki yayınlarını beğenmediği için öldürdüğünü söyleyen Nalçacı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Hakkında Bursa 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten adam öldürmek’ hatasından dava açılan Halil Nalçacı, karar duruşmasına çıktı. Nalçacı, duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Manzara Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı, Hazım Özsu’nun yakınları ise salonda hazır bulundu.

“PROGRAMINI BEĞENMİYORDUM”

Mahkemede evvelki savunmalarını yinelayan Halil Nalçacı, “Hazım Özsu’nun arkadaşıyla birlikte yaptıkları radyo programını beğenmiyordum. Yanlış tabirlerini duyar duymaz radyoyu arayıp ikaz ettim. Fakat beni dikkate almayıp yenidenladılar. ondan sonrasında mesken adresini öğrendim” dedi.

Hazım Özsu, lokal bir radyoda dini içerikli program yapıyordu

“ARTIK SESİNİ KISIYORUM” DEYİP ATEŞ ETMİŞ

Gözüm döndüğünü ve pişman olduğunu belirten Nalçacı, “Zile basarak akrabalarına Hazım Özsu’nun arkadaşı olduğumu ve kapıya inmesini söylemiş oldum. Özsu, aşağıya indiğinde ‘Artık sesini kısıyorum’ diyerek, belimden çıkardığım tabancayla boğazına ateş ettim. Maksadım ayağından vurmaktı lakin bir anlık boşlukla silah boğazına hizalanarak ateş aldı” dedi.

Son kelamı sorulan Nalçacı, “Tedavi olmak istiyorum. İsimli tıpa gittiğimde hastalığımı gizledim. bir daha beni gönderin. Devletlerin dini, adalettir. Vereceğiniz karara, ulu adaletinize inanıyorum” sözlerini kullandı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET MAHPUS CEZASI

Sanığın bir daha rapor alınması talebini reddeden mahkeme heyeti, toplanan kanıtlar kararında cürmünü sabit gördüğü Nalçacı’yı ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezasına çarptırdı.