Ramazana Özel Fış Fış Tatlısı (Tam Ölçülü) Tanımı İçin Gereçler
Ramazana Özel Fış Fış Tatlısı (Tam Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- Sıvı yağ
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 dilim limon
Ramazana Özel Fış Fış Tatlısı (Tam Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbet için; su, şeker ve limon dilimi uygun bir tencereye alınır ocağa temalır, şeker eriyene kadar karıştırılır.
- Kaynadıktan daha sonra orta ateşte 15 dakika ocakta tutulur, soğumaya bırakılır.
- Bu ortada hamur materyali için yumurta çırpılır, yoğurt ve yağ ek edilir karıştırılır un, kabartma tozu bir çimdik tuz eklenerek çırpılır kek kıvamından bir tık koyu olacak.
- Derin bir tavaya çokça sıvı yağ temalır (En az 2 parmak eninde) ocağa oturtulur yağ ısındıktan daha sonra hamurdan yarım tatlı kaşığı alınır, ikinci bir kaşık sayesinde yağın içine bırakılır.
- Tava dolduktan daha sonra hamurlar çevrilerek altın sarısı renginde kızartılır tepsiye alınır. Ocak kapatılır ikinci hamurlar temalır ocağın altı açılır.
- Tatlılar kızartılır tatlılar bitene kadar tıpkı süreç devam eder kızartma işi bittikten daha sonra ılık tatlılar soğuk şerbete atılır 1-2 dakika daha sonra çıkarılır tepsiye alınır kalan şerbet üzerine dökülür. Afiyet olsun.