Ratatouille (Ratatuy) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 2 adet patlıcan
 - 2 adet kabak
 - 5 adet patates (küçük kullandım)
 - 1 adet domates (büyük kullandım)
 
- 1 adet soğan
 - 1 adet sarımsak
 - 1 adet yeşil biber
 - 1 adet kapya biber
 - 3 yemek kaşığı zeytinyağ
 - 1,5 su bardağı domates rendesi
 - 2 çay kaşığı tuz
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 çay kaşığı kekik
 - 1 çay kaşığı toz şeker
 
- Bir küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
 - 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
 
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda patlıcanların kabuklarını soymadan incecik kesip, 30 dakika kadar tuzlu suda bekletin.
 - Kabak ve domateslerin de kabuklarını soymadan ince bir biçimde dilimleyin.
 - Patatesleri soyarak bir daha ince olacak biçimde dilimleyin.
 - Tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağını alın.
 - Küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsağı ek ederek kavurun.
 - Doğranmış yeşil ve kırmızı biberi ekleyerek kavurmaya devam edin.
 - Üzerine 1,5 su bardağı domates rendesini dökün.
 - Tuz, şeker ve baharatları ekleyerek 4-5 dakika kaynatın.
 - Patlıcanları süzün. Fırın tepsisinin tabanına domatesli sosu yayın.
 - hafifçe yatay olarak kabak, patlıcan, patates ve domatesleri sırasıyla tepsiye dizin.
 - Üzerine biraz zeytinyağ gezdirip, alüminyum folyo ile kapatın.
 - Önceden ısıtılmış 200° fırında 25 dakika pişirin.
 - Ardından folyoyu açarak sebzeler yumuşayana dek 35-40 dakika daha pişirin.
 - Çıkartmadan 5 dakika evvel üzerine kaşar peynirini serpin. Deneyeceklere afiyet olsun.