Revani Nefisss Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarim çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1su bardağı irmik
- 1,5su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Limon ve portakal kabuğu rendesi
- 2su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu küçük bir tencereye alarak orta ateşte kaynatın.
- Kaynamaya başladıktan daha sonra şerbete limon suyu ek ederek kısık ateşte yaklaşık 5 dakika kadar daha kaynatıp ocağı kapatın soğumaya bırakın.
- Keki hazırlayalım karıştırma kabına yumurta ve şekeri beyaz olana köpürene kadar çırpın ve kalan materyalleri de ek ederek kek hamurunu güzelce çırpın.
- Hamuru yağlanmış büyük uzunluk borcama dökün.
- Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana pişirin.
- Fırından aldığımız tatlımız sıcakken soğumuş şerbeti üzerine dökün.
- Tatlının şerbetini çekmesi için en az 2-3 saat dinlenmeye bırakın.
- Dinlenen tatlımızı dilimleyip, üzerine isteğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.