Revani Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı yağ
- 1 su bardağı un
- 2 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Limon kabuğu rendesi (İsteğe bağlı)
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Limon suyu 1 yemek kaşığı
- Kaymaklı dondurma
Not EkleTarifi Yazdır
- Mrb. Öncelikle şerbeti ocağa koyuyoruz. Kaynadıktan daha sonra 15 dk kısık ateşte kaynağı altını kapatmaya yakın limon suyunu verip bir taşım daha kaynatıp, soğumaya bırakıyoruz.
- 3 yumurta ve şekeri 5 dk çırpıyoruz sonrasındasında yağ yoğurt koyup bir cins daha çırpıyoruz.
- Elenmiş un kabartma tozunu irmik katıp, kek harcınızı yağlanmış orta uzunluk borana döküp, 180 derece önce ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Kek fırından çıkınca 5 dk daha sonra ılıyan şerbeti döküyoruz dondurmayla servis edilebilir. Afiyet olsun.