Roman Saiss: “Ben bir savaşçıyım”

DeSouza

Global Mod
Global Mod
Beşiktaş’ın takımına kattığı Faslı stoper Romain Saiss, transferi hakkında açıklamalarda bulundu:

Beşiktaş’a geldiği için hayli keyifli olduğunu söyleyen Romain Saiss “Çünkü Beşiktaş senelerdan beri bildiğim bir grup. Avrupa’da, Türkiye’de her vakit üst sıralara oynayan epeyce başarılı bir ekip Beşiktaş. Transfer teklifini, Beşiktaş’ın bana olan ilgisini birinci duyduğum vakit önemli manada heyecanlandım, memnun oldum. Bu heyecanım burada sonlandı. Beşiktaş’ın futbolcusu oldum artık. ömrümün yeni bir devrine başlıyorum ve burada fazlaca başarılı olacağıma ve herkese en güzelini göstereceğime inanıyorum.” dedi.
Beşiktaş’la ilgili bilgi sahibi olduğnu belirten Faslı savunmacı “İstanbul’a öncesinden bir defa gelmiştim. Wolverhampton’da oynarken Avrupa Ligi maçı için geldiğimde stadı görmüştüm, fakat kâfi değil. İstanbul ile ilgili fazlaca âlâ fikirlere sahibim. Türkiye’de İstanbul’da oynamış biroldukça arkadaşım var. Onlardan daima müspet şeyler duydum İstanbul’la ilgili. Onlardan en değerlisi Rachid Ghezzal. Kendisi bana İstanbul’la ilgili fazlaca olumlu şeyler söylemiş oldu. Buraya geleli daha birkaç gün oldu kenti tam bakılırsamedim. Lakin önümde uzun yıllar var ve İstanbul’un keyfini çıkaracağım.” diye konuştu.
Valerien Ismael hakkında da konuşan Romain Saiss “Valerien Ismael hocamızın futbol mesleği fazlaca büyük. Çok düzgün bir oyuncuydu kendisi. Onun üzere deneyimli bir hocayla çalışmak benim için epeyce kıymetli. İngiltere’deki hocalık mesleğinde de hayli başarılı oldu. Çok büyük beklentiye sahip olmayan ekiplerde uygun işler çıkardı. Ekibini her vakit geliştiren bir yapıya sahip bir hoca. Bu manada onun hocalık muvaffakiyetini beğeniyorum. Kendisi ile epeyce yeterli bir irtibatımız var. Benden beklentilerini biliyorum. Çok çalışmamı isteyen bir hoca. Oyun anlayışını biliyorum. Onunla çalışacak olmaktan dolayı da epeyce heyecanlıyım.” sözlerini kullandı.
31 yaşındaki oyuncu, siyah beyazlı taraftarlar da övgüyle bahsederken “Beşiktaş’a gelmemde en büyük etkenlerden biri de epeyce büyük taraftara sahip olması. Beşiktaş’ın coşkulu, tutkuyla ekibini destekleyen ve savaşan bir kadro isteyen taraftara sahip olması benim buraya gelmemdeki en büyük sebeplerden biri. Biliyordum bu biçimde bir taraftara sahip olduğunu, epeyce özel bir taraftar.” halinde konuştu.
Kendisini ‘savaşçı’ olarak niteleyen tecrübeli oyuncu, “Benim oyun anlayışımda maç kaybedilebilir, makûs oynanabilir lakin berbat savaşılamaz. Savaşmadan maç kaybedilmez. Ben son düdüğe kadar savaşan, çarpışan bir oyuncuyumdur. Beşiktaş taraftarı da bunu alanda bakılırsacektir merak etmesinler. Ben de bu biçimde bir taraftara sahip olduğum için epeyce memnunum. Ben de kadrosunu doksan dakika destekleyen savaşmasını isteyen taraftarın önünde nitekim daha motive oynuyorum. O yüzden taraftarlarla fazlaca güzel bir ikili olacağız.” diye konuştu.