Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için gereçler;
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için gereçler;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 500 ml süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket şekerli vanilya
- 1 paket kremşanti
- 150 ml süt
- Çikolata modülleri ve dilek ettiğiniz meyve
- Muz
- Çilek
- Çikolata parçaları
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda rulo pastamızın kremasını hazırlıyoruz pişirme kabına süt, şeker, nişasta, unu alarak altını açtığımız ocakta çırparak pişirelim.
- Pişen kremamızın üzerine tereyağı ve 1 paket vanilini ekleyelim güzelce çırparak karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Keki için; 3 yumurta ve şekeri derin bir kaba alarak beyazlayıncaya kadar uygunca çırpalım. Akabinde un, kabartma tozu ve şekerli vanilini ekleyerek çırpalım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine eşit bir biçimde yayalım.
- Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 12 dk pişirelim. Pişirme mühleti her fırına göre farklılık gösterebilir.
- Üzeri için; 1 paket kremşanti ve 150 ml sütü çırpalım.
- İlk sıcağı çıkan kekin üzerine kremamızı eşit biçimde sürelim ve meyvelerimizi ekleyelim güzelce sardığımız ruloyu buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim.
- Ardından dinlenen pastamızın üzerine kremşanti çikolata sosu ve dilediğimiz meyvelerle süsleyerek servis edelim. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsunn ????????.