Rus Pastası (zupfkuche) Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için;
- 1 yumurta
- 2 bardak un
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 kg quark
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 paket vanilyalı puding (şekersiz)
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel hamuru için materyalleri yoğurma kabına alıyoruz.
- Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Kelepçeli kalıbın kenarlarını yağlıyoruz(26 cm kek kalıbı)üzerine koymak için biraz hamurdan ayırıyoruz,.
- Kalıbın içine hamurumuzu koyup elimizle bastırarak yerleştiriyoruz.
- Kenarlarını biraz yükselterek yapıp tamamlıyoruz.
- Kreması için gereçleri karıştırma kabına alıyoruz.
- Çırpma teliyle karıştırıyoruz, kalıbımıza döküyoruz.
- Üzerine ayırdığımız hamuru merdane sayesinde açarak küçük daireler kesiyoruz pastamızın üzerine yerleştiriyoruz,.
- 170 derece fırında 55 dk pişiriyoruz.
- Piştikten daha sonra fırının kapağını açık bırakıp 1 saat kadar fırında bekletiyoruz,.
- Çıkardıktan daha sonra soğuk bir yerde koruma edip, servis edebilirsiniz afiyet olsun ????.