Sağlık Hizmetlerinde Sayısallaştırma: Para Tasarrufu Yapmalı, ancak Önce Maliyet

celeron

Global Mod
Global Mod


  1. Sağlık Hizmetlerinde Sayısallaştırma: Para Tasarrufu Yapmalı, ancak Önce Maliyet

Yükselen sağlık sigortası katkılarının ve altyapıdaki muazzam yatırım maliyetlerinin arka planına karşı, dijital sağlık Messe DMEA'daki önemli temsilciler kendilerini merkezi bir soruya ayırdı: Sağlık hizmetlerindeki dijital süreçler nasıl nemlendirebilir? Brenya Adjei (Gematik Genel Müdürü), Marek Rydzweski, (Barmer Krankenkasse Baş Dijital Sorumlusu), Dr. Jan Hensmann (Federal Sağlık Bakanlığı'nda Stratejik Temel Sorular Birimi Başkanı) ve Melanie Wendling (Sağlık Federal Derneği Genel Müdürü, Bvitg).

İlk bilgi hızlı bir şekilde geldi: dijitalleştirme maliyetleri azaltmadan önce onlara neden olur. Gematik yöneten yönetmen Brenya Adjei, “Sayısallaştırma başlangıçta ve dolayısıyla paraya da mal oluyor.” Bununla birlikte, ölçülebilir başarılar gösterilmiştir: Örneğin, e-silme, günlük bakımda 700 milyon itfa ile kendini belirlemiştir ve elektronik hasta dosyası 3.0 (EPA) şaşırtıcı derecede düşük bir çelişki oranına sahipti. Katılımcılar hem nüfus arasında temel kabul için net bir sinyal olarak değerlendirildi. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen sayısallaştırma stratejisi, ilk kez daha fazla gelişme için bütünsel bir çerçeve sunacaktır. Bununla birlikte, tartışma katılımcıları, verimlilik ve ekonomi için tam potansiyelden yararlanmak için ustalaşması gereken önemli zorluklar görmektedir.



Temel Sorunlar: Ada çözümleri ve entegrasyon eksikliği


Önemli bir temel sorun olarak, tartışma katılımcıları Alman sağlık hizmetlerinde parçalanmış sayısallaştırmayı oluşturdu. Melanie Wendling, “Temel sorunumuz, bazı bölgelerde Almanya'da dijitalleşmeyi düşünmemizdir. Bunu asla başından sonuna kadar düşünmüyoruz. Bunu asla 360 derecelik perspektifte düşünmüyoruz.” Dedi. Bu ada çözümleri potansiyelin bitkin olmasını önler ve kullanıcılar – sağlık personeli ve hastalar – tam faydalar yaşar.

Başka bir açık: genellikle benzer süreçler yansıma olmadan sayısallaştırılır. Marek Rydzweski, “Öncelikle, analog dünyanın dijitalleşmeyi kapsayacak şekilde tasarlanmış bir sistem yerine ne dijitalleşmenin bize yardımcı olabileceğini anlamak için bir süreç eleştirisi başlatmalıyız.” Genel olarak, yatırım ihtiyacını azaltmak ve hızlı bir şekilde etkiye ulaşmak için gereksiz süreç adımlarını bırakmayı savundu.

Melanie Wendling'in vurguladığı gibi, insan faktörü de sıklıkla ihmal edilir: “Bu sadece teknolojiye bir yatırım değil, aynı zamanda insanlara yatırımdır. Almanya'da öncelikle eksik olanın doğru zihniyet olduğuna inanıyorum. İlk olarak, insanlar dijitalleştirme ile neye sahip olduklarını bilmelidir. [machen] olabilmek. Benimle ne yapıyor? İşyerimle ne yapıyor? Ve nasıl çalışır? “

Açık anlaşmalar eksik


Sağlık hizmetlerinde birlikte çalışabilirlik yetkinlik merkezinin (KIG) kurulmasıyla, parçalanmış dijitalleştirme manzarasını standartlaştırma adımı atılmıştır. KIG standartlar oluşturur ve tüm sağlık hizmetleri aktörleri için bağlayıcı çerçeve koşulları oluşturur.

“KIG'nin var olması iyi,” dedi endüstri uzmanlarının oybirliğiyle tenoru, “KIG'nin sağlık hizmetlerindeki diğer paydaşları da etkileyebileceğini” istedi. Sağlık Bakanlığı içindeki farklı departmanlar arasındaki koordinasyon da iyileştirme ihtiyacı olarak kabul edilmektedir.

Katılımcılar, Almanya'nın sağlık sisteminin dijitalleşmesini yakaladığını, ancak hala uluslararası karşılaştırmada olduğunu kabul ettiler. Marek Rydzweski, Almanya'nın temel yapısal değişiklikler olmadan diğer ülkelere yetişebileceğinden şüphe ediyordu. BVITG genel müdürü, diğer ülkelerle sürekli karşılaştırmayı sona erdirmeyi ve bunun yerine kendi dijitalleştirme yolları hakkında açık anlaşmalar yapmayı savundu.

Dr. Hensmann daha iyimserdi ve bir “bahşiş noktasına” ulaşılır ulaşılmaz daha fazla dinamik bekliyordu. Birçok temel teknik gereksinim yaratılmıştır.

Kendinden sorumluluğu güçlendirin


Rydzweski, “Bugün, sigortalı kişiler her sağlık hizmetinde kendi kendini yönetme duygusunda alt rol oynamaktadır. Biz sağlık ve tedavi alıcılarıyız. Yapmamız gereken şey, kendilerini yeni teknolojiler kullanmak için verilerini kullanmaya ikna ederek güçleri güçlendirmektir.” Barmer CDO, ikinci görüş alma olasılığında önemli bir avantaj görür, ancak bu, tüm tedavi verilerinin EPA'da mevcut olmasını gerektirir.

Bu gelişme, Melanie Wendling'in belirttiği gibi kültürel zorluklarla karşı karşıya: “Almanya'da Almanya'da bir doktor bize neye ve ne yapmamız gerektiğini anlatıyor. Sağlığını ve önlenmesini sağlamak ve belki de uygulamalardan yararlanmak için diğer mobil cihazları kullanıyor, bu da Alman hastasının ve Alman hastasının doğasında değil.”

Başarılı sayısallaştırma için, bu nedenle hastaların kendi sağlık verilerini aktif olarak kullanabilmeleri çok önemlidir: “Benim bakış açımdan, EPA'yı güçlü bir araca geliştirmek istiyorsak, şimdi verilerinize sigortalı erişim elde etmek için elimizden gelen her şeyi yapmamız önemlidir.”

Dijitalleşmeye cesaret ve güven


Tartışma ayrıca “cesaret” yönünü farklı perspektiflerden ele aldı. Marek Rydzweski bir sonraki dijitalleşme adımlarına göre dedi ki: “Sanırım ihtiyacımız var […] Cesaret. Verilerin güvenliğine dikkat etmeliyiz, ancak bir şey ister ister istemeseler de sigortalıyı korumayı bırakmalıyız, ancak çözümleri rampaya koymalıyız. Rydzweski, “EPA'daki düşük çelişki oranı büyük bir başarı ve çoğunun kabul ettiğini gösteriyor. Her zaman herkesi yanınızda götüremezsiniz.” [aber] Yüzde 5 nedeniyle yüzde 95'i yavaşlatmayın.

BMG'den Dr. Hensmann vurguladı: “Önemli […] güven konusudur. Ve dijitalleştirme stratejisi sürecinde ve sonuç olarak, bunu sonuç olarak yaptık […]Birçok aktörü bir araya getirmek için. Ve sorun reddetmek değildi [sondern] Ayık bakmak, bazen tutkuyla bakmak ve sonra hangi yöne birlikte hedeflenen bir şekilde ele alabileceğinizi görmek. “

Güvenin yapısı için insanlar dijitalleşmenin onlarla ne yaptığını bilmek zorundadır. İşyerimle ne yapıyorlar? Ve nasıl çalışır? Ve eğitime bile yatırım yapmalısınız. Ve bu genellikle unutulur. Eğitim, zaman, insanları korkularında yanınızda götürme ihtiyacı. “

Melanie Wendling farklı bir cesaret istedi – yani eleştirel yansıma ve gereksiz sayısallaştırmanın yokluğu: “Ayrıca cesareti çok önemli buluyorum, aynı zamanda diğer yönde de. Sistemde geliştirilmesi gereken özellikler var. Ve aslında kimsenin ihtiyaç duyduğu özellikler var. Ve aslında cesareti söylemelisiniz, cesareti söylemelisiniz, bu mırıltılı, kimse ihtiyaç duyuyor, lütfen dışarı bırak.”



Katılımcılar, dijitalleşmeye güçlü bir odaklanma nedeniyle, kullanıcıların bir görünümünün sıklıkla kaybolduğunu düşündüler. Küçük uygulamalar genellikle bunalır ve desteğe ihtiyaç duyar. Brenya Adjei sadece dijitalleşme hakkında konuşmakla kalmayıp, aynı zamanda özel arz faydasına da odaklanmayı savundu – örneğin EPA'yı kullanarak daha iyi teşhisler yoluyla.

Sonuç olarak, herkes tekrar kabul etti: “Biz doğru yoldayız”, “bizi izlemeye devam etmek ve yapmalısınız”, ama “kendi kendine kritik kal”. Her kurum, başkalarına atıfta bulunmak yerine kendi değişme isteklerine daha fazla dikkat etmelidir.


(VZA)