Şahane Tadıyla Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kasesi yoğurt
- 3,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı ceviz içi
- 2 yemek kaşık kakao
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtayı kırıp kaseye koyup tozşekerini ilave edip köpürsene dek çırpalım.
- daha sonra sırasıyla yağını yoğurdunu koyup çırptıktan daha sonra cevizin yarısını içine boşaltalım ,.
- Unumuzu vanilyamızı kabartma tozunu eleyerek ilave edelim.
- Sürekli tıpkı tarafa hakikat çırpalım ki hamurumuz güzelce kabarsın.
- Yağladığımız tepsiye yarısından fazlasını boşaltım güzelce yaydıktan daha sonra kalan hamurumuza 2 yemek kaşığı kakao ekleyip bunu da bi hoş çarptıktan daha sonra üzerine uzunlamasına şeritler halinde yayalım.
- Kürdan sayesinde şekillendirip üzerine kalan cevizi serpip 180•lik fırında 35 dk altlı üstlü pişirelim. Şimdiden afiyet olsun ????.