Şahane Tiramisu Bayılacaklar Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için;
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 litre süt (5 su bardağı)
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 silme su bardağı dolusu un
- 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 paket toz kremşanti
- 200 gr labne peyniri (Suyu süzülecek )
- Üçü bir ortada kahve (2 tane)
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 2 tatlı kaşığı kakao
Not EkleTarifi Yazdır
- Kekimiz için yumurta ve şekeri beyazlasana kadar çırpıyoruz. Suyu ek ediyoruz çırpıyoruz. En son kuru gereçleri ekliyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırına veriyoruz. O sırada kremayı hazırlıyoruz. Kremşanti ve labne hariç bütün materyalleri pişiriyoruz.
- Soğuyunca toz kremşantiyi ekleyip bir kaç dk çırpıyoruz. daha sonra labneyi ekleyip bir daha bir kaç dk daha çırpıyoruz. Krema hazır.
- Kekin birinci sıcaklığı çıkınca ıslatmak için kahveyi sıcak suya ekleyip keki ıslatıyoruz. Kremayı döküyoruz. En son üzerine kakao serpiyoruz.
- Buzdolabina kaldırıyoruz. Bir gece beklerse daha hoş olur lakin kural değil ???? afiyet olsun ????.