Sakızlı Muhallebili Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 litre süt ve artı 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 paket sakızlı muhallebi
- 2 paket finger bisküvi
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye sütü şekeri irmiği sakızlı muhallebiyi koyalım bir karıştıralım.
- daha sonra ocağın altımı açalım koyu kıvam alana kadar devamlı karıştırarak pişirelim.
- Sudan geçirdiğimiz cam kaba bisküvileri dizelim.
- Üzerine gezdirerek sütlü irmiğin yarısını dökelim yine bisküvi döşeyelim.
- Kalan irmiği üzerine gezdirerek dökelim 10 dk soğuduktan daha sonra üzerini isteğe nazaran süsleyelim.
- En az buzdolabında 1 saat bekletelim.
- Dilimleyerek servis yapalım yanında her çeşit dondurma ile hayli hoş oluyor not :istediğiniz çeşit bisküvi ile yapabilirsiniz afiyet olsun.