Sakızlı Muhallebili Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı

Leila

Global Mod
Global Mod
Sakızlı Muhallebili Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt ve artı 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 paket sakızlı muhallebi
  • 2 paket finger bisküvi
Sakızlı Muhallebili Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tencereye sütü şekeri irmiği sakızlı muhallebiyi koyalım bir karıştıralım.
  2. daha sonra ocağın altımı açalım koyu kıvam alana kadar devamlı karıştırarak pişirelim.
  3. Sudan geçirdiğimiz cam kaba bisküvileri dizelim.
  4. Üzerine gezdirerek sütlü irmiğin yarısını dökelim yine bisküvi döşeyelim.
  5. Kalan irmiği üzerine gezdirerek dökelim 10 dk soğuduktan daha sonra üzerini isteğe nazaran süsleyelim.
  6. En az buzdolabında 1 saat bekletelim.
  7. Dilimleyerek servis yapalım yanında her çeşit dondurma ile hayli hoş oluyor not :istediğiniz çeşit bisküvi ile yapabilirsiniz afiyet olsun.
Sakızlı Muhallebili Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı