Salepli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım paket salepli içecek
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- Toz tarçın
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir tavaya unu alıyoruz. Kokusu çıkıp, rengi yavaşça dönene kadar daima karıştırarak kavuruyoruz.
- Önce sütü, daha sonra şekeri ve nişastayı ekleyip, yoğunlaşıncaya kadar daima karıştırarak pişiriyoruz.
- Salepli içecek tozunu ek edip, altını kapatıyoruz.
- Pişen muhallebiyi blenderdan geçirip, kuplara paylaştırıyoruz. Üzerini toz tarçın ile süsleyip, soğumaya bırakıyoruz.
- Oda ısısına gelen tatlıyı buzdolabında en az 1 gece beklettikten daha sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.