Şambali Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 400 gram ince irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
- 1 avuç yer fıstığı
- Çeyrek limon
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- Karıştırma kabına yoğurt, süt ve şekeri alıp, güzelce karıştırıyoruz.
- Karbonatın üzerine bir kaç damla limon sıkıp, ekliyoruz.
- Kabartma tozu ve irmikte eklenerek ağır bir kıvam elde ediyoruz.
- 28 e 28 ölçülerinde yağlanmış borcama karışımı alıp eşit biçimde yayıyoruz.
- Üzeri streçleyerek 30 dk kadar dinlendiriyoruz.
- Dinlenen karışımı bıçak ile kesme yerlerini belirliyoruz ve fıstıklarını diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dk pişiriyoruz.
- Diğer tarafta şerbeti kaynatmaya koyuyoruz.
- Kaynayan şerbete bir kaç damla limon suyu ekliyoruz.
- Pişen şambalinin birinci sıcağı çıkınca tatlı sıcak şerbet sıcak olarak döküyoruz.
- 5 saat kadar dinlenen tatlımızı dilimleyip, servis ediyoruz. Afiyet olsun.