Saray Sarması Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 su bardağı hindistan cevizi yahut 1 paket petibör bisküvi
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- İsteğe nazaran 1 kaşık kahvaltılık çikolata
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda tatlımızın kakaolu muhallebisini hazırlayalım. Bunun için sütü, şekeri, unu ve kakaoyu uygun bir tencereye alalım ve karıştırarak pişirelim.
- Saray sarmanızı isteğe bağlı olarak sade de hazırlayabilirsiniz. Bunun için 2 yemek kaşığı kakao yerine 2 yemek kaşığı un ekleyebilirsiniz.
- Muhallebimiz kaynayıp göz göz olduktan daha sonra içerisine tereyağı ve vanilyayı ekleyelim, ocağın altını kapatarak tereyağı eriyene kadar karıştıralım.
- Koyu bir kıvam alan muhallebimiz hazır.
- sonrasındasında fırın tepsimize rondodan geçirdiğimiz bisküvi modüllerini yahut hindistan cevizini üzerine serpiştirelim. Eşit olması için elimizle hafifçeçe düzeltebiliriz.
- daha sonrasında hazırladığımız muhallebiyi bisküvi kesimlerinin üzerine gezdirerek dökelim.
- Muhallebinin her yerinin eşit ve düzgün olması için spatula yahut pasta sıvama bıçağı ile düzgün bir biçimde yayalım.
- Tatlımızı muhallebimiz soğuyana kadar oda sıcaklığında 1 saat kadar dinlendirelim.
- Tatlımız dinlenirken krem şantisi için uygun bir karıştırma kabına krem şantiyi ve soğuk sütü alalım. Krem şantimiz kıvam alana kadar çırpalım.
- Soğuyan muhallebimizin üzerine krem şantiden alalım ve eşit ve düzgün olacak biçimde yayalım. Burada krem şantiyi sürmedilk evvel muhallebinin soğuduğundan emin olmalısınız. Aksi biçimde krem şantiniz eriyecektir.
- Hazırladığımız tatlımızı 1 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Tatlımızı eşit kesimlere bölerek servis edebilirsiniz.