Saray Sarması Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 paket kremşanti
- 1,5 su bardağı süt
- Hindistan cevizi
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bir tencereye süt, nişasta, un, şeker ve kakaoyu koyalım.
- Çırpma teli ile karıştırdıktan daha sonra ocağa alalım katılaşmaya başlayan kremamızın içine vanilyayı ekleyip ocağı kapatalım.
- ondan sonrasında altını kapattığımız kremanın içine bir yemek kaşığı tereyağını ekleyip yine karıştıralım ve soğumak üzere bir kenara kaldıralım.
- Bir fırın tepsinin altına bu bir püf noktasıdır streç sinema kaplayalım.
- sonrasındasında onun üzerine iki yahut üç paket hindistan cevizini bol olacak biçimde dökelim ve bir bardak sayesinde hindistan cevizilerini hoş bir biçimde bastıralım.
- Soğuyan kremamızda eşit bir biçimde hindistan cevizi elini kaldırmayarak tepsiye dökelim ve yaydıralım.
- hemen sonrasında çıkmış olduğumuz kremşantiyi kremamızın üstüne sürüp dolabı kaldıralım .
- Bir gece öncesinden yapmak her vakit daha uygundur lakin acil konuğunuz varsa en az dolapta 1.5- 2 saat dinlendirdikten daha sonra tepsimizi çıkartıp eşit bir biçimde paylaştırın.
- Saray sarmalarımızı saralım ,aralarına isteye bağlı muz koyabilirsiniz yahut sade tercih edebilirsiniz afiyet olsun.