Professional
New member
Kuruluşun sözcüsü Can Mazlumoğlu, “Türkiye’nin Şefleri projesinin hayata geçiş süreci hayatış olduğumuz pandemi sürecinin aslında bize yansımasıdır. Otellerin ve restoranların mecburî olarak kapanması birtakım sıkıntıları birlikteinde getirdi. Artan üretim ve işletim maliyetlerinin yükselmesi firmaları zora sokmaya başladı, küçük ölçekli işletmeler mamüllerini satmak için kâfi plasiyerler çalıştırmadı, işçi maliyetlerinin artması firmalar için yüksek maliyetli bir sayı oluşturmaya başladı. Türkiye’nin Şefleri projesi bu noktada devreye girip besin üreticilerinin şefler ve satın almalarla ulaşılabilirliğini arttırmak gayesi ile kuruldu” dedi. Türk mutfağının dünyaca tanınmış lezzetlerini yerli ve yabancı turiste sunmayı planlayan şeflerin, mesleksel başarılarına takviye vermeyi amaçladıklarını vurgulayan Mazlumoğlu, “Gıda bölümünün tek bir portalda buluşmasını sağlamak gayesi ile bu seyahati hazırladık. Kesimimizin muhtaçlıklarını belirledik. Coğrafik işaretli mamüllerin varlığının ve değerini en üst kıymete nasıl taşıyabileceğimizi planladık ve harekete geçtik. Dünyada ve Türkiye’de çabucak hemen olmayan ve son teknoloji ile yapılan, patenti alınmış katkısız ve mayasız ekmek üreten Ridada isimli ekmek şirketi iş ortağımız oldu. Ankara’da Başşehir Organize Sanayi’de fabrikasını açarak üretime geçip sağlıklı ekmek üretmek üzere birebir anda iki projeyi dala kazandırmış oldu” bilgisini verdi.