Şekerpare Tanımı İçin Materyaller
3,5 su bardağı toz şeker
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 su bardağı un
- 5 kaşık irmik
- 180 gr margarin (Yada tereyağı)
- 2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzerine)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 2-3 damla limon
- Yumurta sarısı
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda şerbetimizi hazırlayalım, şerbet soğuk tatlımız sıcak olacak. Kaynayan şerbetimizi limon u damlatalım soğumaya bırakalım.
- Hamuru için; olan bütün malzemeyi yoğurma kabımıza alalım uygunca yoğuralım. Yoğurduğumuz hamuru yağlanmış tepsimize ceviz büyüklüğünde alıp biçim vererek yerleştirelim.
- Üzerine çatalla çizelim yumurta sarısı sürüp, 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim.
- Birinci sıcaklığı çıkan tatlımıza soğuk şerbetimizi dökelim ceviz vs servis yapalım afiyet olsun.