Şekerpare

Leila

Global Mod
Global Mod
Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı yada margarin
  • 2 yumurta (1 inin sarısı üzerine ayrılacak)
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağından az pudra şekeri
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Alabildiği kadar un(2,5 su bardağından daha sonra denetimi ekleyiniz)
Şerbeti için;

  • 4 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı şeker
  • Bir kaç damla limon
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle şerbetini hazırlayalım, su ve şekeri karıştırın ocağa alın, kaynamaya başlayınca 15 dk kaynatın, limonu ekleyip 2 dk daha kaynatın.
  2. Un hariç bütün malzemeyi karıştırın, unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin, ister yuvarlak ister oval form verin.
  3. Üzerine yumurta sarısı sürün.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derecede uygunca pişirin fırından çıktıktan 5 dk daha sonra soğuk şerbeti dökün.
  5. Arada aykırı çevirip şerbetin düzgünce çekmesini sağlayın. Deneyecek olanlara afiyet .
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı