Semiz Otlu Yeşil Mercimek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 1 su bardağı yeşil mercimek
 - 1 adet kuru soğan
 - 2 diş sarımsak
 - 1 adet domates
 - 1 kaşık domates ve biber salçası
 - 1 çay kaşığı nar ekşisi
 - Tuz
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bir tencereye yeşil mercimek ve üstünü kapatacak kadar su koyup haşlıyoruz.
 - Kaynamaya başlayınca mercimeği süzüp kara suyunu atıyoruz daha sonra tekrar su koyup haşlıyoruz.
 - Mercimek haşlanırken öbür tencerede soğanı ve sarımsağı doğrayıp kavuruyoruz.
 - daha sonra domates ekleyip uygunca kavurmaya devam ediyoruz.
 - Ardından salçasını da ekleyip biraz karıştırdıktan daha sonra haşlanan mercimeği koyup (ben onu suyu ile ek ettim) özleşmesi için tencerenin kapağını kapatıp pişiriyoruz.
 - En son semiz otu ve nar ekşisini ile tuzunu da ekleyip pişiriyoruz.Afiyet olsun inşallah beğenirsiniz.Çok faydalı ve lezzetli oldu.