Semizotu Yemeği (2 Kişilik) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 300 gr semizotu
- 2 küçük uzunluk soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı acı biber salçası
- 2 tatlı kaşığı pirinç
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 çay bardağı su
- Sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanlar küp küp doğranarak tencereye alınır ve sıvı yağ eklenerek kavrulur.
- Kavrulan soğanlara salçalar eklenerek kavurma sürecine devam edilir.
- Temizlenip doğranan semizotları da ek edilerek kavurma süreci sürdürülür.
- Kavrulan semizotlarının üzerine 2 çay bardağı su, pirinçler ve tuz eklenerek kısık ateşe alınır.
- Suyunu çekene kadar pişirme sürecine devam edilir. ( dilediğiniz ölçüde sulu bırakabilirsiniz).
- Pişen yemeğimizin yanında bir kase mesken yoğurdu da servis etmeniz en hoşu olacaktır.Afiyet olsuun