Semizotu Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 1kg yabani semizotu
 - 1 adet soğan
 - 3-4 diş sarımsak
 - 1 adet domates
 - 1 yemek kaşığı bulgur
 - 1 yemek kaşığı salça
 - Sıcak su
 - Zeytinyağı
 - Tuz
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle semizotlarını güzelce yıkayıp, sirkeli suda beklettikten daha sonra epey küçük olmayacak biçimde doğruyoruz (ben elimle kopararak yaptım)
 - Soğanları ve sarımsakları doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz.
 - Soğanlar pembeleşince salçayı ve küçük küçük doğradığımız domatesleri ek ediyoruz.
 - 2-3 dk kavurduktan daha sonra semizotlarını ek edip kapağı kapatıyoruz.
 - Yemek suyunu salıp, çektiğinde bulguru ve üzerini yavaşça geçecek kadar suyu koyuyoruz.
 - Tuzunuda ek edip, kapağı kapatıp, bulgurlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
 - Ben yemeği yavaşça sulu bırakıyorum o denli daha epey seviyoruz. Sizde damak zevkinize göre su oranını ayarlayabilirsiniz. İsterseniz içine limonda sıkabilirsiniz. yavaşça ekşili olunca daha da hoş oluyor. Afiyet olsun????