Şerit Kabak Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- 4 adet orta uzunluk kabak
 - 4 yemek kaşığı zeytinyağı
 - Tuz
 
- 1 adet büyük uzunluk domates
 - 1 yemek kaşığı domates salçası
 - 3 yemek kaşığı sıcak su
 - 2 diş sarımsak
 - 2 yemek kaşığı zeytinyağı
 - Tuz,karabiber,pulbiber
 
- İsteğe bağlı kaşar peyniri rendesi ya da isteğe bağlı olarak yoğurt
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabaklarımızın kabuklarını soyduktan daha sonra soyacak ile yada bıçak ile uzun uzun ince ince şeritler kesiyoruz. (isterseniz kabağı alacalı da soyabilirsininiz).
 - Tavada orta ateşte kabaklar yumuşamaya başlayana kadar üzerine tuzunu ekleyerek pişiriyoruz.
 - Biraz su salıp çekiyor. (daha fazla ateşte tutulursa kabaklar hayli söner ve diriliğini kaybeder)
 - Sosumuz için uygun bir tava yada tencereye zeytinyağını ve ince ince doğranmış sarımsakları alıp bir iki sefer çevirip kavuruyoruz.
 - Akabinde rendelenmiş domatesi,karabiberi,pulbiberi,yağı ve salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
 - Sosumuz kaynamaya başlayınca içine suyunu ve tuzunu ek edip pişiriyoruz.
 - Kavurduğumuz kabakları da ekleyip birkaç dakika daha pişiriyoruz.
 - Üzerine de isteğe bağlı kaşar peyniri rendesi ya da isteğe bağlı yoğurt konup servis edilebilir.